سه‌شنبه، دی ۰۷، ۱۳۸۹

آخرین وضعیت فصول

سلام،
با توجه به آخرین وضعیت موجود باید عرض کنم که بنده از امروز یعنی 1389/10/06 نهایتاً تا تاریخ 1389/11/30 زمان دارم تا دفاع از پایان نامه رو انجام بدهم ولی ظاهراً تا اواسط اسفند ماه نیز می توان از پایان نامه دفاع نمود لذا با فرض دفاع در اواخر بهمن ماه 54 روز وقت دارم تا دفاع کنم لذا زمانبندی ای که در نظر گرفته ام بصورت زیر است.
  1. 14 روز جهت اتمام مدل
  2. با توجه به وضعیت فصول گذشته که قبلاً نوشته شده، نوشتن فصول 6و7 نهایتاً 10 روز
  3. ویرایش فصول 5 روز
  4. ارئه نسخه به اساتید جهت ویرایش وتائید، 7 روز
  5. تهیه وساخت فایل دفاع PowerPoint ، 5 روز
  6. کارهای متفرقه 7 روز
که با ین زمانبندی بنده تقریباً 1 هفته زمان اطمینان خواهم داشت. به هر حال اگر بخواهم در مورد وضعیت فصول صحبت کنم باید عرض کنم که فصول 1 الی 4 بنده نوشته شده ولی ویرایش فنی و لغوی در آن انجام نداده ام و فصل پنجم هم در دست نوشته شدن است و فصل 6 و هفت نیز بعلت آنکه نیاز به ان دارد که از مدل جواب بگیرم باید در حین آن و یا بعد از آن نوشته شود. آخرین وضعیت تقسیم بندی فصول به شرح زیر است.
  1. فصل اول: سدهای زیر زمینی
  2. فصل دوم: پیشینه تحقیق
  3. فصل سوم: معرفی نرم افزار Modflow
  4. فصل چهارم: معرفی محل
  5. فصل پنجم: مواد وروش تحقیق
  6. فصل ششم: توسعه مدل
  7. فصل هفتم: نتیجه گیری و پیشنهادات
در عین حال متاسفانه در 3 بهمن ماه برای آزمون دکترای 1390 باید ثبت نام کنم، همچنین در اسفند ماه هم آزمون نظام مهندسی در راه بوده و همچنین آزمون GRE و TOEFL نیز در راه است. از طرفی دیگر قصد دارم که مقاله هم بنویسم.
خدا کمک کند!!

با تشکر
بابک واحددوست
Babak.V.Doost

یک قدم به جلو

سلام،
بالاخره در شرایط Steady مدل بدون حضور Recharge و Evapotranspiration برای شهریور 1383به واریانس 4.39 رسید. حالا دیگر نمی توان با تغییر پارامترهای رودخانه ویا زهکش مدل نسب به کوچکتر کردن واریانس اقدام کرد چراکه هر کدام از آنها مقدار قابل توجهی از هدهای مدل را جابجا می کنند و اصولاً جهت Fine Tunning باید از تغییر داده های با دامنه تاثیر زیاد اجتنای کرد و رفت سراغ پارامتر هدایت هیدرولیکی و با تعریف محدوده های مختلف نسبت به کالیبراسیون دقیقتر اقدام کرد.
یکی دیگر از مشکلات موجود در سر راه مدل آن است که قنات دوم طرح که در پایین دست سد زیر زمینی قرار دارد بعد از اجرای سد با کمک یک زهکش سرتاسری تغذیه می شود که این خود شرایط زهکش را تغییر می دهد، لذا باید کل مسیر را از ابتدا تعریف کرد اما سلولهای زهکش بالا دست سد را در Period های قبلی غیر فعال نمود.

با تشکر
واحددوست
VDst

جمعه، دی ۰۳، ۱۳۸۹

بازهم مشکل


سلام،
دوستان از تیتر تعجب نکنید، آخه الان ساعت 1:10 am هست و بنده در نهایت یاس و ناامیدی دارم از نو برنامه رو اونهم تو شرایط Steady از اول Run می کنم.
بله دیگه اینجوریاست، پایان نامه اینش سخته دیگه !!!!!!!
به هر حال مساله اینه که من بعد از استخراج نفوذ و تبخیر وتعرق بعد از کالیبراسیون شهریور ماه 1383 رفتم دنبال مهرماه ولی اصلاً جوابها بی ربط بودن واسه همین با آقای دکتر رضایی و خانم مهندس حسنی مشورت کردم (بعد از کلی سوزاندن فسفر) آخر سر برگشتیم به اول و باید کارهای زیر رو انجام بدهیم (به نقل از خودم، دکتر رضایی و خانم مهندس حسنی):
  1. قبل از هرچیز باید برم (که الان رفتم) توی شرایط Steady تا جای ممکن مدل رو کالیبره کنم، البته بدون Recharge و Evapotraspiration تا پارامترهای ثابت کالیبره بشن.
  2. بعد باید Recharge وEvapotranspiration رو وارد کنم و باز کالیبره کنم واز حالت Steady برم روی حالت Transient.
  3. بعد باید چند Period تعریف کنم (متاسفانه نه تو سال 83 و نه 84 یکسری ماه کامل از یک سال رو نداریم.) تا ماههای مورد مطالعه رو وارد کنم و بعد باز کالیبره کنم، احتمالاً بعد اون باز با سال 84 هم کالیبراسیون انجام بدم.
  4. آخرسر برم رو پش بینی برای سالهای 85 و 86
البته گفتنش راحته، بنده فعلاً که تو شماره 1 گیر هستم. راستی معلوم نیست که در مراحل پیشرفت چه مشکلاتی پیش بیاد، خدا رفتگان این خانم مهندس رو بیامرزه واقعاً چند جا کمک درست و حسابی برام کرده. به هر حال مسولیت اصلی به عهده خودمه، متاسفانه بعلت کمی وقت (آموزش می گه تا آخر بهمن ماه، یهنی 2 ماه تمام) می ترسم نتونم تموم کنم. البته تدابیری هم اندیشیدم از جمله اینکه وقتی برنامه پیشرفت نداره شروع می کنم فصلها رو می نویسم، حالا کی میخواد بره مقاله هم کار کنه!!!! انشا الله که بتونم برسم به هر حال خواستم درد دلی کرده باشم. هرکی موضوعی شبیه این کار می کنه می دونه که بنده چی میگم. این مدل واقعاً چیز حساسیه به چند دهم یا صدم یکدفعه می بینی 2 تا از پیزومترها خشک شدن و....
راستی روی نرم افزار محاسبه تبخیر، راواناب و نفوذم چند تا تغییر گرافیکی دادم ولی متاسفانه نتونستم تو صفحه Download وبلاگ بزارمش واسه همین بجاش اینجا برچسب لینک رو هم میزنم و ازینجا می زارم واسه DOWNLOAD.

با تشکر
بابک واحددوست
Babak.Vaheddoost

دوشنبه، آذر ۲۹، ۱۳۸۹

نرم افزار محاسبه تبخیرو تعرق و نفوذ

با سلام.
بالاخره خودم آستینها رو زدم بالا و تحت Excel یک نرم افزار نوشتم که از روش Thornthwaite تبخیر و تعرق رو محاسبه کرده و با کمک روش SCS رواناب رو بدست می آره، بعد از اون هم نفوذ رو حساب میکنه. متاسفانه عکسشو نتونستم رو هاست بزنم پس مستقیم قرار می دهم رو وبلاگ در ضمن می تونین برین از قسمت دانلود وبلاگ نرم افزار رو که گزاشتمش تو rapidshare دانلود کنین. اگه هم زمانش گذشته بود به من یک Email بزنین براتون بفرستم.




با تشکر
بابک واحددوست
Babak.V.Dst

جمعه، آذر ۲۶، ۱۳۸۹

همچنان مشکل تبخیر و تعرق

سلام،
متاسفانه هنوز مشکل داده های ورودی برای Recharge و Evapotranspiriation، وجود دارد. چونکه داده هاییکه از نرم افزار خانم مهندس حسنی برای Recharge بدست آمده مساوی صفر شد و بنظر جناب آقای دکتر رضایی این احتمال بسیار کم می باشد. با این وجود در مذاکرات تلفنی با خانم مهندس حسنی از احتمال وجود خشکسالی سراسری در حین سالهای 82 الی 87 صحبت به میان آمد که احتمالی قریب به یقین است. در نتیجه دست بکار شدم و خودم نرم افزار محاسبه تبخیر و تعرق و نفوذ نوشتم که از روش Thorenthwaite عمل می کند.
بنظر می رسد که جوابهای بدست آمده منطقی هستند. با این وجو قرار است که نتایج بدست آمده از دو نرم افزار تحت Excel رو به دکتر رضایی نشان بدهم.

با تشکر
واحددوست
Babak.V.dst

سه‌شنبه، آذر ۲۳، ۱۳۸۹

تصمیم گیری در مورد روش محاسبات تبخیر و تعرق و نفوذ

سلام،
بالاخره پس از کلی کلنجار رفتن با مسال و افراد و با کمکهای بی دریغ جناب آقای دکتر رضایی و همچنین خانم مهندس حسنی به یکسری نتایج اساسی دست پیدا کردم و فکر می کنم دیگه کار تمومه و دیگه می تونم پایان نامه رو نهایی کنم. به این دلیل تو این قسمت در مورد داده های ایستگاه هام صحبت می کنم:
در این طرح که واقع در شمال استان آذربایجان غربی و تقریباً میان دو محدوده "33.09'49'44 East و "27.68'7'39 North هست، بنده (همانطور که قبلاً هم گفته بودم) رفتم سراغ اداره هواشناسی استان و از اونجا تو نستم داده های ایستگاههای چالدران و ماکو و قره ضیا الدین را بدست بیارم و بعداً آوردم و دیدم که متاسفانه در روش پولیگونهای تیسن منطقه بنده داخل محدوده تاثیر ایستگاهها قرار نمی گیره لذا پس از کلی دردسر رفتم سراغ آب منطقه ای استان آذربایجان غربی و از اونجا داده های 3 ایستگاه دیگه به نامهای جمالکندی، پلدشت و بازرگان رو بدست آوردم.
بعد از اینکه 6 ایستگاه هواشناسی را پیش هم گذاشتم دیدم که تمامی داده ها در آنها یکسان نیست مثلاً آمارهای موجود برای 3 ایستگاه اول شامل موارد زیر بود:
  1. مختصات جغرافیایی ایستگاه، ارتفاع ایستگاه از سطح دریا
  2. بارش متوسط ماهیانه
  3. درجه حرارت Max ماهانه
  4. درجه حرارت Min ماهانه
  5. درجه حرارت متوسط ماهانه
  6. درجه حرارت مکزیمم مطلق ماهانه
  7. درجه حرارت مینیمم مطلق ماهانه
  8. رطوبت نسبی Max ماهانه
  9. رطوبت نسبی Min ماهانه
  10. متوسط رطوبت نسبی ماهانه
  11. ساعات متوسط آفتابی در هر ماه
  12. میزان تبخیر پتانسیل ماهانه
  13. سمت و سرعت باد روزانه
  14. تعداد روزهای یخبندان
که آمار های موجود در فایل ارائه شده به بنده در محدوده سالهای 82 تا 89 برای ایستگاه چالدران و سالهای 64 تا 88 برای ایستگاه ماکو و سالهای 47 تا 89 برای ایستگاه قره ضیاالدین می بود که بخوبی سالهای مورد بررسی طرح را یعنی 83 تا 86 را پوشش می داد.
داده هاییکه از طریق سازمان آب منطقه ای گرفته بودم شامل موارد زیر بود:
  1. مختصات جغرافیایی ایستگاه، ارتفاع ایستگاه از سطح دریا
  2. درجه حرارت Max ماهانه
  3. درجه حرارت Min ماهانه
  4. درجه حرارت معدل ماهانه
  5. درجه حرارت حداکثر مطلق ماهانه
  6. درجه حرارت حداقل مطلق ماهانه
  7. بارش متوسط ماهانه
  8. میزان تبخیر از تشتک ماهانه
  9. نم نسبی 6:30 ساعته
  10. نم نسبی 12:30 ساعته
  11. نم نسبی 18:30 ساعته
  12. مجموع سرعت باد در ماه به Km
که محدوده داده های این ایستگاهها در سالهای 78 تا 86 برای حوزه ایستگاه تازه کند بازرگان و سالهای 45 تا 86 برای ایستگاه پلدشت و سالهای 81 تا 86 برای ایستگاه جمالکندی بود.
همانطور که مشاهده می شود این 6 ایستگاه در صورتیکه در نظر داشته باشیم که از داده های هر 6 تا از آنها استفاده کنیم دچار مشکلات زیادی خواهیم شد، چراکه علاوه بر اینکه از هر فرمولی برای تمامی آنها نمی توان استفاده کرد و از طرفی دیگر بعلت اینکه منطقه مورد نظر در میان ترکیبی از ایستگاههای اداره هواشناسی و سازمان آب منطقه ای قرار داده شده است باید از درون یابی و یا رسم منحنی های همباران، همدما و... استفاده کرد که کاری بود بس زمانگیر.
جهت اینکه هر یک از مطالب از حوصله خواننده خارج نباشد ادامه آنرا در مطلب بعدی می نویسم.

با تشکر
واحددوست
Babak.V.Dst

چهارشنبه، آذر ۱۷، ۱۳۸۹

آب بندی منابع بتنی به روش IWS

بتن علیرغم استحكام ذاتي، به دليل معايبي چون ضعف در آب بندي، مقاومت شيميايي پايين، مقاومت كم در برابر ضربه، تخلل ذاتي، انعطاف پذيري محدود، مقاومت سايشي و ... نيازمند محافظت و تقويت مي باشد.

مزایای روش آب بندی IWS:
-مقرون به صرفه بودن
-بالا بودن سرعت انجام كار (دراکثر مواقع بدون نیاز به خارج نمودن سازه از سرویس)
-داراي غلظت و خواص فيزيكي بالا
-كاهش احتمال نشت به ميزان 99/95% بعد از عمليات تزريق
-متورم و حجيم شدن اين ماده بعد از تركيب با آب
-توانايي همگوني و همگيري بالا با بتن
-طول عمر يكسان HOP با بتن آب بند شده
-عدم اثر نامطلوب HOP بر روي آب
-پايين بودن تعداد حباب هاي تشكيل شده در حالت نهايي
-دارا بودن حالت الاستيكي بسيار بالا
-داراي حالت ارتجاعي بسيار بالا در برابر انقباض ها و انبساط هاي بتن
-واكنش 100% با هر مقداري از آب
-ترکیب HOP با هر نوع آب (اسیدی، بازی، مطلق، مضاف)
-داراي خاصيت چسبندگي بالا با ذرات خاك
-آب بندي عمقي ترك هاي سازه به علت شيوه منحصر به فرد انجام كار
-آب بندي ترك ها و درزهاي موئي داخل بتن و جلوگيري از رشد آن ها
-آب بندي جريان هاي شديد آب هاي زيرزميني
-جلوگيري از نشت آستركاري
-جلوگيري از فوران ناشي از كوتاهي پرده شمع
-مقاوم در برابر فشار آب و فشارهاي هيدرواستاتيك
-قابل رقابت بودن با كليه روش هاي رايج در آب بندي از نظر هزينه، كيفيت و مدت زمان انجام كار

اگرچه شیوه تزریق و شیوه بخیه بتن از همپوشاني بالايي برخوردار مي باشد اما شیوه بخیه، نقطه نشتي را با استفاده از مواد ترکیبی پلی اورتان و پلی یورتان در تركيب با هوا، به صورت سطحی آب بندی مي كند. به طوريكه، فقط نقطه نشتی آب بندی شده و نقطه آبده یا مبدا آبدهی آب بندی نمی شود. ولی در شیوه تزریق هر دو نقطه آبده و نشت به شکل عمقی آب بندی می شوند.

مصارف HOP:
-تعمیر عیوب ديوارهاي حائل
-پرده شمع (پرده آب بند سد)
-بدنه تونل ها، گذرگاه ها و سازه هاي زيرزميني
-تثبيت ذرات در سدهاي خاكي
-چاله آسانسور، آب انبار، استخرها و مخازن آب و ...
-جلوگیری از نشت آب به داخل ساختمان
-ترك ها و درزهاي سازه هاي بتني
-تونل، لوله و كانال هاي فاضلاب
-حوضچه های پرورش ماهی
-درزهاي انبساطي (Expansion Joint)

نوشته:

نام:

محمدرضا امیری(شرکت اب بند ابنیه گلدیس)

Email:

تلفن:

04114438707-09137954388

منطقه:

آذربايجان شرقي

آدرس:

آذربایجان شرقی-تبریز-رسالت-خ اقبال آذر-پلاک


اقتباس از لینک

تبخیر و بارش

سلام.
امروز با شماره ای که آقای دکتر داده بودند تماس گرفتم و با جناب آقای مهندس مهدیزاده (دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری) در مورد تبخیر و تعرق صحبت کردیم. ایشون پایان نامشون در مورد تبخیر و تعرق بود ایشون می فرمودند که:
  1. تبخیر عبارتست از از دست دادن آب از سطح محلهایی مانند رودخانه، دریاچه و خاک.
  2. تعرق عبارتست از از دست دادن آب از سطح بدنه گیاهان
از طرفی دیگر بعلت اینکه ، تعیین دقیق این عدد ممکن نیست لذا با پارامتر جدیدی به نام تبخیر و تعرق مواجه هستیم.
بنا بر عقیده ایشان چونکه داده های بنده بصورت متوسط ماهانه هستند باید از روش تبخیر و تعرق بلانی-کریدل استفاده کرد و باز هم بنا بر نظر ایشان در این فرمول به P (درصد ساعات آفتابی) و T (متوسط درجه حرارت و طول وعرض جغرافیایی احتیاج خواهد بود و از طرفی دیگر بعلت وجود ضرایب تصحیح در مورد استفاده از این فرمول شک داشتند.
در مورد Recharge هم فرمودند که با آقای دکتر رضایی همنظر هستند و استفاده از فرمول C.I.A=Q را پیشنهاد می کنند اما همانطور که مشخص میشود این فرمول دارای پارمتر I بوده و بعلت اینک شدت بارش (بعلت نبود زمان بارش) در دست نیست، لذا دقیقاً نمی توان از آن استفاده کرد. لذا قرار شد امروز برای بنده فایل Excel جهت محاسبه تبخیر و تعرق از روش بلانی - کریدل را بفرستند.
بعد از ایشون با آقای دکتر رضایی تماس گرفتم که متاسفانه موفق به صحبت با ایشون نشدم. پس به ناچار دوباره دست به دامان خانم مهندس حسنی شدم (ایشون در مورد مدل سازی یک دشت وسیع کار می کنند). ایشون می فرمودند که مقدار Recharge رو از روی 700 چاه پمپاژ منطقه و 3% مقدار نفوذ آن بدست آورده اند و از طرفی دیگر روش بلانی - کریدل را جهت استفاده تایید کردند. و قرار شد که ایشون هم فایل Excel در مورد محاسبه نفوذ و تبخیر و تعرق به من بفرستند. از طرفی دیگر بنده سوالی داشتم که کسی جواب نمی داد در مورد سطح تاثیر داده های هواشناسی. یعنی اینکه مثلاً اگر داده ما برای ماه شهریور 10 میلیمتر باشد، این داده بر چه سطحی از منطقه تاثیر گزار است؟ چراکه باید مقدار Recharge و Evaporation را برای هر سلول مجزا یا بصورت منطقه ای وارد کرد تا با ضرب ارتفاع در سطح مقدار حجم (بیلان) بدست آید. که بنظر ایشون نرم افزار ایشون عدد حاصله را از نظر سطح بی بعد خواهد کرد ولذا قابل استفاده بصورت عمومی می باشد.
فعلاً که منتظر هستم ببینم چطور میشه. حتماً نتایج را با شما در میون خواهم گزاشت.

با تشکر
واحددوست
Bababk.VDst

چهارشنبه، آذر ۱۰، ۱۳۸۹

گزارش پيشرفت


با سلام.
بالاخره پس فردا با آقای دکتر رضایی قرار گزاشتیم تا در مورد Evaporation و Recharge rate تصمیم بگیریم.
الان هم دارم فصل سوم رو جمع و جورش می کنم، فکر کنم یکم بیشتر از اونی که فکر می کردم طول بکشه آخه مطلب در مورد Modflow زیاد میشه نوشت تازه خودم هم بدم نمیاد یکم بهش حجم بدم.
بعد از جلسه فردا می تونم دقیقاً برم روی Fine Tuning تا نتایج خودشونو مشخص کنن و بعد از اون میشه مدلهای بعد از احداث سد رو بررسی کرد. برنامه بعدی هم مقاله هستش!. فعلاً 2 تا موضوع خوب برای کار کردن تو ذهنم دارم. تازه احتمالاً بعداً با آقای دکتر عبقری صحبت کنم که یکم برم تو نخ Arcview البته اگه قبول کنه، که روی این مساله هم زیاد میشه مانور داد.
در ضمن میخواستم در این پست از تمامی دوستان که بهم Mail می فرستن و اظهار نظر می کنن تشکر کنم، سعی میکنم حتماً مطالبی رو که تاکید می کنید مد نظر قرار بدم.

با تشکر و احترام
بابک واحددوست
Babak.V.Dst