دوشنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۸۹

فصل بندي جديد

سلام.
همانطور كه قبلاً گفته بودم بعد از تايپ قسمتي از پايان نامه، اونو بردم دادم كه آقاي دكتر رضايي بررسي كنند.
ايشون نظرشون اينه كه تغييراتي به شرح زير بديم و فصل بندي رو اينطوري كنيم:
  1. فصل اول: مقدمه
  2. فصل دوم: تئوري سدهاي زيرزميني و پيشينه تحقيق
  3. فصل سوم: تعريف ومعرفي Modflow
  4. فصل چهارم:معرفي طرح و ابعاد مساله
  5. فصل پنجم:آناليز و داده ها
  6. فصل ششم:نتيجه گيري وپيشنهادات
و هم اكنون در حال ويرايش و نوشتن فصول هستم و در ادامه از نتايج ديگر شما را مطلع خواهم نمود.

با تشكر
واحددوست
Babak.V.Dst

اتمام مدل

سلام دوستان.
خوشبختانه پس از كلي كلنجار و مشكل برنامه Run شد و مدل را بستم.
نتايج در حد قابل قبولي بود كه با توجه به آناليزهاي انجام شده براي سال پيش بيني به اين نتيجه رسيدم كه عليرغم اينكه در سال پيش بيني تبخير و تعرق بيشتر بوده و آورده Recharge و رودخانه كمتر شده و قنات نيز همچنان در حال تخليه مخزن هستند. باز ميزان بيلان ذخيره منطقه 4 برابر شده كه از حدود 13 متر مكعب در سال به 60 مترمكعب در سال رسيده كه عليرغم كم بودن آن بايد به اين نكته توجه كرد كه اين مخزن مدام در حال تخليه شدن و برآوردن نيازهاي ما مي باشد.
در مورد واريانسها،‌پيزومترهاي بالا دست من به اعداد خوبي (زير 0.5) رسيدم ولي پيزومتر پايين دست با واريانس حدود 7 كمي دردسر ساز شد.چون در گزارش جهاد نيز بدان اشارهه شده بايد گفت كه احتمالاً در طول مسير (بعد از سد) و يا از بدنه سد نشت وجود دارد. چراكه ارتفاع سطح آب محاسبه شده در پيزومتر بسيار پايينتر از سطح آب برداشت شده مي باشد.
در ادمه مفصلاً در مورد نتايج صحب خواهم كرد.

با تشكر
واحددوست

پنجشنبه، دی ۳۰، ۱۳۸۹

حل مشکلات

سلام دوستان.
بالاخره پس از یک وقفه طولانی، اگرچه از برنامه کمی عقب موندم ولی باید عرض کنم که خیلی از مشکلات حل شد. که گزارش اون به شرح زیره.
  1. در ابتدا با کمک نمودار نسبت به هر یک از پیزومترها و کل مدل ساخته شده حساسیت سنجی انجام گرفته شد. و با کمک آنها طرح اولیه محدوده هدایت هیدرولیکی تعریف گردید.
  2. تعیین دقیق محدوده بندی Hc انجام گرفت و مدل در حالت Steady تا حد واریانس 0.65 کالیبره شد.
  3. از آنجائیکه رواداریهای مجاز برای کنترل رقوم سطح آب برای پیزومترهای موجود در حد 5% توسط دکتر رضایی اعلام شده بود در مورد پیزومتر شماره 2 کمی مشکل وجود داشت که آخر سر با تخفیف حدود 0.001 مورد قبول واقع شد.
  4. با کمک حساسیت سنجی مدل برای ضریب ذخیره، در ابتدا به کمک Hc و فرمول مربوطه مقادیر اولیه Sy تخمین زده شد.
  5. بعد از تخمین اولیه Sy، مطابق Hc نمودارهای حساسیت سنجی برای هر یک از پیزومترها و کل مدل رسم گردید.
  6. تعیین دقیق محدوده های ضریب ذخیره با آزمون و خطا امتحان گردید که در نهایت مدل با واریانس 0.061 مدل شد و بعلت پایین بودن واریانس و محدوده های رواداری مدل مورد قبول واقع شد.
  7. زمانهای محدوده طرح با توجه به وفور دیتا های موجود و داده سازی از شهریور 83 لغایت مرداد 83 به مدت 365 روز جهت دوره آموزش مدل و کالیبراسیون در نظر گرفته شد.
  8. دیتاهای مربوط به Recharge و Evapotranspiration با کمک نرم افزار ساخته شده محاسبه گردید و در زمانهای مربوطه وارد مدل گردید.
  9. تنها مشکل فعلی آن است که مدل زمانها را نمی شناسد و بعد از Run فقط اولین Period رو نمایش می دهد. که البته قبلاً با این مساله برخورد کرده بودم و گمان می کنم که به راحتی قابل حل است.
در نهایت فازهای بعدی جهت انجام در روزهای آینده به شرح زیر خواهند بود.
  1. اجرای مدل و کالیبراسیون دقیقتر در صورت نیاز
  2. ایجاد مدل Key جهت حفاظت از اطلاعات
  3. احداث سد در محل مورد نظر
  4. فعال کردن Polyline مربوط به زهکش سد و ایجاد ارتباط با قنات امیر کهریزی
  5. اجرای مدل و کنترل Water budget
  6. نوشتن فصل 6 و 7 باقیمانده.
  7. اصلاح و تحریر نهایی پایان نامه و ....
دوستان مثل اینکه دیگه آروم آروم قصعه این پایان نامه هم داره به سر می رسه. حالا خدا کریمه ببینیم چی میشه.

با تشکر واحترام
واحددوست

جمعه، دی ۲۴، ۱۳۸۹

وضعیت مدل

سلام.
این عکس رو اینجا قرار میدم تا اگه دکتر Chiang بخواهد به وبلاگ سر بزنه ببینه.

1

همونطور که دیده میشه خط آبی رودخانه منه، خطهای زرد زهکشها DRAIN هستن و خطوط پیزومتریک دیده میشن اون نقاطی هم که آبی کم رنگه در حقیقت اون قسمت تز زهکش هستش که بعد از اجرای سد ساخته خواهد شد والان غیر فعاله.

با تشکر
واحددوست.
Baba;.V.doost

فقط مشکل

سلام دوستان عزیز.

امروز رفتم خدمت جناب آقای دکتر رضایی و کمی در مورد پایان نامه حرف زدیم قرار شد برای Hc ضریب حساسیت در بیارم که بهترین باشه ولی متاسفانه مدل اصلاً درست جواب نمیده، البته باید بگم که variance در حد زیر عدد 10 هستش ولی چون هنوز برای تمام مدل یک Hc در نظر گرفتم این مساله بزرگی نیست. مشکل اینجاست که اصلا PMPATH برای مدل من Error میده ومنو حسابی کلافه کرده برای همین هم یک Email به دکتر Chiang زدم، امیدوارم که جوابم رو بده. اصلاً کلاً نمی دونم چیکار باید بکنم البته حدود هدایت هیدرولیکی من در حدود 5.5 m/day هستش ولی از قسمت 2D-Visulization که نگاه می کنم هدهای سطح آب درست بنظر نمی رسند و فکر کنم باید عدد رو در حد 0.055 در نظر بگیرم که با داده ها اصلاً جور نیست.
به همین دلیل مطمئن میشم که یکجا لنگه!.
از طرفی دیگه وقت زیادی باقی نمونده شاید بهتر باشه با خانم مهندس حسنی هم یک مشورتی بکنم.

با تشکر
واحددوست
Babak.Vaheddoost

سه‌شنبه، دی ۲۱، ۱۳۸۹

Standby

سلام دوستان.
همونطور که می بینید الان توی Standby هستم، با اینکه تقریباً کارهای اصلی تموم شده ولی 5 فصل رو دادم که دکتر رضایی مطالعه کنه و از طرفی دیگه دلم نمی خواهد که قبل از مشخص شدن وضعیت داده ها ادامه کار رو بدم چون مثل این میشه که انگار تمام تلاشی رو که کردم انداخته باشم تو سطل آشغال، آخه مدل در این مورد خیلی حساسه و ممکنه بعد از تغییر داده ها کلاً جواب عوض بشه واسه همین ترجیح دادم که صبر کنم با اینکه خیلی هم راحت نیست از طرف دیگه هم درگیر مراسم خواهر دوست صمیمی ام آقای دکتر قاسملونیا بودم چون ایشون فوت کردند. تو جریان سقوط هواپیمای مسافربری ارومیه در مورخ1389/10/19 و امروز رفتیم سر خاک و دفنشون کردیم واسه همین هم به احترام ایشون که از بچگی هم می شناختم در همینجا، علیرغم اینکه اعتقاد دارم نباید مسال حاشیه ای در این وبلاگ نوشته بشه ا زخدا طلب آمرزش رو برای ایشون میکنم (البته برای تمام آنهاییکه جونشونو در این سانحه از دست دادند طلب آمرزش میکنم).

با تشکر واحترام
بابک واحددوست
Babak.V.Dst

پنجشنبه، دی ۱۶، ۱۳۸۹

Horizantal Hydraulic Conductivity

سلام.
فكر كنم منشا اصلي مشكل رو پيدا كردم. توي داده هايي كه من گرفتم با استفاده از لوگ چاه مقدار هدايت هيدروليكي رو برابر 0.0005 در نظر گرفته كه واحدش m/sec هستش ، اگه بخواهيم اونو تبديل كنيم به m/day مقدارش ميشه 43.2كه منطقي نيست چون مثل اينه كه از يك واحد مورد بررسي بستر ما روزانه 42 متر آب توليد ميشه!!!.
تازه براي روش دانه بندي وضع خرابتره، چون براي GW‌مقدار 7.1E-2 و براي GM مقدار 7.8E-4 رو در نظر گرفته كه واحدشون همون m/sec هستش و اگه بخواهيم ببريم به واحد m/day ميشنه 6134 و 67.4 كه واحدشون m/day هستش و مطمئناً‌ اين ضرايب مشكل دارند. در مورد GW كه شكي وجود نداره و لي در مورد GM و لوگ چاه احتمالاً واحدشون cm/sec هستش.
از طرفي برنامه هم اينو نشون ميده وبراي اين ارقام Error ميده، توي مثالهاش هم رنج براي چند نمونه خاك مدل ساززي براي اشل m/day در حدود يك رقمي يا بعد از اعشاره.
امروز عصر مي برم ، 5 فصلي رو كه نوشتم دكتر رضايي ببينه و در اين مورد هم صحبت مي كنم باهاش.

با تشكر
واحددوست
Babak.V.Dst

سه‌شنبه، دی ۱۴، ۱۳۸۹

p2

سلام.
از عنوانی که نوشتم زیاد تعجب نکنید، آخه اخیراً با این مساله خیلی درگیرم.
پیزومتر شماره 2 من همه اش خشک می شه و نمی دونم چیکار کنم. راستی یک چند تا تغییر اساسی تو ضرایب دادم، آخه مقیاسها رو درست وارد نکرده بودم (طول: متر و زمان: روز).
به هر حال، امروز زنگ زدم و پس از مشاوره با آقای دکتر رضایی ضریب ذخیره رو هم حدود بندی کردم. یک مشکل جدیدی که الان مطرحهT، داده سازی برای ماههایی هستش که هدهای پیزومترها برداشت نشدند. یکم دردسر داره ولی از پسش بر میام. تا فصل 6 هم نوشتم و قراره بدم دکتر یک بار بخونه. اگه خدا کمک کنه دیگه کار زیادی نمونده. دیگه آخراشه دارم تموم می کنم (اگه مشکلی پیش نیاد).
انشاالله...

با تشکر
واحددوست
Babak.V.Dst