دوباره سلام دوستان،
در خدمتتون هستم با یک قسمت دیگر از مطالب مربوط به سدهای زیرزمینی. حالا ادامه مطلب،
همانطور که از سری قبل به یاد داریم،اصولاً سدهای زیرزمینی به صورت زیر دسته بندی می شوند:
تقسیم بندی کلی سدهای زیر زمینی در ابتدا به سدهای زیرزمینی طبیعی و مصنوعی تقسیم می شود، سپس سدهای زیرزمینی مصنوعی در یک سطح پایینتر به دو نوع دفنی و شنی تقسیم میشود. که خود نوع دفنی به دو نوع مدفون و نیمه مدفون تقسیم می شود که سد شنی نوع خاصی از سد زیرزمینی نیمه مدفون به حساب می آید و در انتها، نوع مدفون خود به دو نوع مدفون در اعماق زمین و مدفون نزدیک به سطح زمین تقسیم می گردد.
و حال در ادامه یک به یک در مورد هر کدام صحبت می کنیم تا بالاخره به مطالب مربوط به پایان نامه برسیم.
الف) سدهای زیر زمینی طبیعی(Natural Underground Dams ):
همانطور که می دانیم، لایه های نفوذ ناپذیر عموماً از سنگ یا رس تشکیل شده اند، که حرکت آب در برخورد با آنها با کندی مواجه شده و یا قطع می شود. این لایه ها، همانند سطح زمین دارای پستی و بلندی می باشند که حاصل حرکت گسلها، آتشفشان ها، حرکتهای پوسته ای و ... هستند.
هنگامیکه آبهای زیرزمینی در هنگام حرکت در امتداد شیب زمین به یک لایه نفوذ ناپذیر بلند با ارتفاع زیاد برخورد می کنند، از حرکت باز ایستاده و در پشت لایه نفوذ ناپذیر که بعنوان سد زیرزمینی عمل می کند جمع می شوند.
شکل فوق، به صورت شماتیک یک نوع سد زیرزمینی طبیعی را نمایش میدهد. همانطور که مشاهده می شود جریان آب زیرزمینی در جهت طی شیب طبیعی لایه بستر از راست به چپ، به یک دیواره نفوذ ناپذیر از سنگ بستر برخورد کرده است و در پشت آن جمع شده است و تشکیل یک سد زیرزمینی طبیعی را داده است.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر