پنجشنبه، تیر ۱۰، ۱۳۸۹

نمونه منحنی های بارش منطقه

سلام دوستان عزیز،
همانطور که قول داده بودم اینهم عکس روش تیسن منطقه



همانطور که در تصویر فوق می بینید در روش پلیگون بندی تیسن منطقه طرح کاملا در محدوده ایستگاه قره ضیالدین قرار میگیرد. البته در تصویر دیگر، همانطور که در زیر مشخص است هر کدام از ایستگاهها با یک نقطه و محدوده حوزه و دو نقطه در داخل حوزه با اسامی حروف انگلیسی مشخص شده است.


نکته جالب این که نقطه بین i و J می تواند به عنوان میانگین کل حوزه قرار گیرد البته این مطلب را هنوز از جای معتبری کسب نکردم و با توجه به نتایج خودم به آن رسیدم. (این عکس مربوط به تیرماه 1385 می باشد و حد متوسط بارش ماهانه حوزه حدود 58.5 میلیمتر در نظر گرفته شده است)

۶ نظر:

  1. راستی دوستان، همانطور که در نقشه هم مشخصه مجبور شدم که در روش تیسن ایستگاه ماکو را از این روش خارج کنم چون منحنی ها شدیدا دچار اختلال میشدند. اما در روش منحنی های همباران دخالتش دادم.
    این منحنی ها با توجه به اطلاعات ماهانه ایستگاهها و نرم افزار surfer7 استخراج شده اند

    پاسخحذف
  2. سلام دوست عزیز.
    ضمن تشکر و قدردانی از اینکه این مطالب جالب را در وبلاگ قرا میدهید. باید عرض کنم که جنابعالی باید در هنگام استفاده از خطوط همباران منطقه با توجه به سطح منطقه ای که بین دو سطح تراز قرار میگیرد و سپس ضرب کردن مقدار سطح آن منطقه به مقدار تفاضل دو سطح تراز بالا و پایین منطقه و سپس اقدام به جمع کردن هر کدام از اعداد بدست آمده نمائید وسپس مقدار متوسط بارندگی را تخمین بزنید. در روش دیگر شما میتوانید با کمک surfer مقادیر Z هر نقطه در محدوده طرح را اندازه گیری کرده و سپس میانگین ساده هندسی بگیرید که البته روش اول صحیحتر است. در ضمن، در مورد اشکال ایجاد شده در مورد منحنی های تیسن در مورد ایستگاه ماکو باید عرض کنم که به احتمال زیاد شما مثلث بندی را بصورت مناسب انجام نداده اید.

    پاسخحذف
  3. salam khedmat mohandes Vahedust va aghaye doktor.
    bayad arz konam ke raveshe mohandes ro man ham tajrobe kardam va mamulan noghteye seghle vazniye hoze mitune be onvane shakhese maghadire baresh va tabkhir gharar begire ama dar morede dama va rotubat yek meghdari shak daram. chon soraate bad dar ertefaat khati taghir nemikone.
    ba tashakkor. age matlabi peyda kardam dar miyan mizaram

    پاسخحذف
  4. سلام، من با Civiler موافقم. چون نقطه ثقل وزني حوزه ميتونه ماه عسلي از آمار و ارقام حوزه هاي كوچك باشه ولي در حوزه هاي بزرگ چنين نيست و لي باز اين بستگي داره به اينكه اختلاف ارتفاع و اقليم در حوزه شما حداكثر چقدره؟؟؟؟؟

    پاسخحذف
  5. به نظر من توي بررسي هاي هيدرولوژيكي منطقه استفاده از اين روش زياد جالب نيست چون ممكنه تو اونجا بارشهاي محلي خاص منطقه وجود داشته باشه ولي در زمينه كارهايي مثل مال شما يا اونجاهاييكه آمار و ارقام قابل استناد خوبي وجود نداره شايد بدرد بخور باشه. در ضمن خيلي ممنون از وبلاگ جالب و كاربرديتون.

    پاسخحذف
  6. محسن. اسد آبادي فرد۱۱ شهریور ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۴۰

    سلام.
    فكر كنم شما دوستان بهتر باشه از منابع و مراجه هيدرولوژيكي معتبر استفاده كنين تا ارزش و سطح كار پايين نياد.نظر خود من اينه كه با توجه به كوچك بودن سطح منطقه و كم بودن شيب رودخانه و در نظر گرفتن ملاحظات مهندسي با احتمال زياد نتايج فوق قابل استفاده خواهد بود البته باز نظرم به اينه كه از يك جاي معتبر مهر تاييد بخوره.

    پاسخحذف