پنجشنبه، مرداد ۰۷، ۱۳۸۹

گزارش بازدید از محل سد زیرزمینی صوفی

با سلام،
احتراماًاینجانب به همراه دوست عزیزم جناب آقای مهندس اعتمادی در مورخ 05/05/1389 که مصادف با تعطیلی شعبانیه بود با ماشین شخصی بنده رهسپار دهکده صوفی شدیم.
جهت رسیدن به محل از مسیر سلماس-خوی-قره ضیالدین و سپس از طریق جاده قره ضیالدین به شوط به محل رفتیم، متاسفانه در طول مسیر با دیدن تابلوی صوفی 8 کیلومتر وارد راه روستایی آسفالته ای شدیم که راه روستای طوره میبود. اما با توجه به نقشه های موجود در دست ما بین طوره و صوفی محل ارتباطی وجودنداشت، اما روستاییان ادعا میکردند که از این طریق می توان به صوفی رفت، علی ایحال پس از گذشتن از داخل روستای طوره وارد یک راه شوسه کوهستانی شدیم و در طول مسیر رودخانه با آثار قدیمی از آب بند و سیل گیر مواجه میشدیم که حاکی از این بود که این مساله از دیرباز در منطقه مطرح میبوده. متاسفانه عکسهای محل آپلود نشدند، بعداً سعی می کنم آپلودشون کنم.
به هرحال بعد از طی مسافتی 10 دقیقه ای به دهکده صوفی رسیدم ولی به سختی و با کمک اهالی روستا موفق شدیم محل سد را بیابیم، چونکه هم راه ماشین رو تا محل سد موجود نبود و هم محل سد در منتهی علیه روستا قرار داشت. هنگامیکه به محل رسیدیم با دیواره های بلندی از جنس سنگ لاشه و ملات ماسه سیمان برخورد کردیم که در دو طرف بستر رودخانه احداث شده بودند . گویای این مساله بودند که رودخانه دارای طغیانهای سختی می باشد. رودخانه مذکور نزدیک بر 60 یا 70 متر عرض داشت و هنگامیکه به محل سد رسیدیم دیدیم که دیواره سیل گیر سد کاملاً در زیر مصالح رودخانه ای قرار گرفته و فقط قسمت رویه تاج سد نمایان است که در اثر ضربات ناشی از حمل مصالح آسیب دیده بود و بخشی از ایزوگام بالادست تنه سد در آنجا نمایان بود.
همچنین نزدیک به محور سد یک فلوم نیز قرار داشت که چند تا از پایه های آن در اثر سیل تخریب شده بودند. پس از بررسی محل و گرفتن عکس از آنجا نهایت سعی را بر این داشتم که محل عبور آب رودخانه از روی بستر رودخانه را برداشت نمایم، چراکه در نرم افزار Modflow جهت معرفی سلولهای با هد ثابت (کد1-) به محل عبور رودخانه احتیاج داشتم.البته اهالی محل ادعا می کردند که در هنگام طغیان کل عرض رودخانه، بستر عبور جریان میشود و این مساله بیشتر در فصل بهار اتفاق می افتد که با بررسی آمار بدست آمده از طریق ایستگاهها مطابقت می نمود (بارندگی پیک در خردادماه).
در بازگشت نیز موفق به روئیت مادر چاه قنات امیر کهریزی و دیرسک نیز شدیم که تجربه جالبی بود.
با تشکر
واحددوست

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر